Hur har relationen till din kropp förändrats?

Publicerat av Emma den

Det här skrev jag tre veckor efter att jag fött barn. Med flera år av ätstörningar bakom mig var jag orolig för hur jag skulle uppleva kroppen efter förlossningen. Jag delar det för att påminna mig själv, och andra, att det är OK att kroppen förändras. Föda barn och vara förälder påverkar oss, det får synas på kroppen! ❤

“Jag stod i ett provrum idag, kanske lite för tidigt, men jag kikade in på röda korset och kom på att jag vill ha en lång varm kofta. Perfekt till amnings linnen och så.

Kroppen är fortfarande min, men tre veckor efter förlossningen är magen kvar. Som den ska. Den ska inte bort på en gång, att jag ser ut att fortfarande vara några månader gravid är som det ska vara. Det är snarare fantastiskt hur mycket livmodern, magen och alla organen förändrats och förflyttats på så kort tid. Och jag måste påminna mig om det. Att jag för tre veckor sedan var höggravid. Tre veckor är ingenting efter nio månader.

Kroppen är någonting annat nu, det är min kropp, men den är förändrad. Jag vill älska den och vara tacksam för allt den klarar av. Jag vill fortsätta vara i den här bubblan och skämma bort mig och min kropp med lugn, vila och choklad.

Idag har jag en dag med mycket energi, jag mår bra och är på topp. Helst vill jag boka in massa fikan med vänner till nästa vecka. Men det ska jag inte. Jag ska byta blöja på mitt barn och lägga mig och vila. Kanske sova, eller läsa bok och äta muffins.

För även sådana här dagar tar energin slut och nu har jag inte råd med för djupa dippar, nu måste jag hushålla med de resurser jag har.”

Dela gärna med dig av din upplevelse.
Hur har relationen till din kropp förändrats av graviditeten? ❤

Kategorier: Förlossning

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *