Hela Moderskapet

Emma Åslin Stårsta heter jag som är doula i Umeå. Jag är trettio år gammal och bor med min man och dotter som föddes 2019.
En tid efter att jag fött barn insjuknade jag i en förlossningsdepression. En depression som senare övergick i en utmattning. Jag vet hur viktigt det är att bli sedd genom både graviditet, förlossning och tiden efter. Min uppväxt präglades av ätstörningar och jag har engagerat mig ideellt med arbete i stödföreningar för ätstörningar under många år. 

Att jobba som doula är ett privilegium, att få följa med i en av de största händelserna i erat liv och vara ett stöd för er gör mig väldigt tacksam. Ingen födsel och inga föräldrar är den andra lik, därför är varje doulauppdrag unikt. Det de alla har gemensamt är att jag genom att skapa en trygg relation med er kan hjälpa er att skapa trygghet för att stärka börja er resa som föräldrar.

Som barnskötare, undersköterska och journalist har jag stött på människor i många olika situationer där jag fått vara intuitiv, inkännande och lyhörd. Allt detta är med mig även i arbetet som doula och skrivcoach. Skrivandet har jag alltid haft nära, som en del av mitt liv. 2021 debuterade jag med diktsamlingen “Egentligen måste du ingenting alls” hos Visto förlag. Jag tycker också om att ha många projekt på gång, ofta ligger flera påbörjade stickningar på soffbordet. Ibland har jag en regelbunden yogapraktik, ibland rör jag mig hellre på långpromenader i skogen. På vintern slinker jag gärna ner i en isvak och på sommaren går jag helst barfota.

Emma - utbildad doula

close
Få tips och erbjudanden direkt i din inkorg!
Emma Åslin Stårsta
Hela Moderskapet
Doula
Skrivcoach
Somatic Energy Healer
Umeå
Emma Åslin Stårsta
Hela Moderskapet

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.